29 toukokuuta 2018

Talon maalaus

Jätimme talon maalaushommat tarkoituksella tälle kesälle. Talo on nyt hyvin kuivunut ja "vetäytynyt" paikoilleen... jos sen nyt niin voi muotoilla.

Kävimme äsken rautakaupassa hakemassa talon pesemiseen, maalaus valmisteluun ja itse maalaamiseen tarvittavat välineet. Kivasti lompakko taas tyhjeni, mutta toisaalta, aivan tiedossa oleva kuluhan tuo oli!





Alunperin suunnittelimme valkoista taloa, mutta nyt kun talo on tuossa tönöttänyt hetken ja asia on saanut muhia, niin päädyimme nyt loppujen lopuksi siniharmaaseen - valkoisilla yksityiskohdilla. Minulla itseasiassa aika nopeasti muuttui fiilis muutettuamme taloon ja siniharmaa väri jotenkin valtasi minut ...onneksi ei tarvinnut kiduttaa Markoa olemaan samaa mieltä kanssani vaan yhteisymmärrys tuli ihan sopuisasti.

MUTTA, eipä löytynytkään oikeanlaista siniharmaata, haha. Minulla oli niin tarkka mielikuva päässä että mikään ei kelvannut minulle. Halusin juuri sen mitä olin kuvitellut.

Joten päädyimme tunnustelemaan muitakin värejä.

Yksi tikkari, ja muutama muuminami myöhemmin löysimme vihdoin sopivan värin. Värin nimi on Luiske, ja se on jokin väriyhdistelmä ehkäpä harmaan/ruskean/sinisen välillä? Eli toisin sanoen, meidän talosta tulee epämääräisen tummanvärinen! Pakko huomauttaa että Ale oli aktiivisesti mukana valitsemassa väriä! ...hän teki lopullisen päätöksen kahden vaihtoehdon välillä ;)






Kun saimme lapset nukkumaan vedimme rönsyt päälle Markon kanssa ja raivasimme talon ympäriltä kaikki kamat pois ja vähän siistimme piha-aluetta muutenkin.

Huomenna alkaa sitten talon valmistelu maalausta varten. Jos nyt tässä viikon parin sisään saisi talon maalattua yhteen kertaan niin det skulle vara jätte bra!

Talomaalausrojektin lisäksi on vielä moneksi päiväksi terassinrakennushommia, pihamuokkausta ja nurkkalautojen/ikkunasmyygien jne laittamista sekä kaikkea muuta pientä näpertämistä niin talon sisällä kun ulkonakin. Joten hommat ei kyllä lopu kesken ihan heti :)


Tässä vielä meidän pienet shoppausvahvistukset:
(Ale on tuossa "i sin egen maskin" johon sain useaan otteeseen hypätä mukaan. Oli muuten hurja ääni kun se startattiin!)



-Matilda

1 kommentti:

  1. Tuttavillamme oli juuri iso traktorihallin teollisuusmaalausoperaatio ja olin mukana auttelemassa. Omankin talomme maalipinta pitäisi lähivuosina uusia ja itselläkin on tuo siniharmaa ollut aikalailla mielessä. Mutta todella kivan näköinen tuo Luiske värikin, oliko lopputulos mieluinen?

    VastaaPoista

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!