19 tammikuuta 2017

Britax Römer Dualfix 360

Havahduin alkukesästä siihen että pikkuisemme ei ole enään niin pikkuinen. Meillä oli vielä turvakaukalo käytössä 11,5kk iässä, joten oli jo aika laittaa se sivuun ja hankkia "isojen poikien" istuin. Siinä meni taas muutama tunti koneella kun yritin selvitellä mikä nyt olisi se oikea valinta. Kun niitä turvaistuimia on  m u u t a m i a.

Oikean turvaistuimen löytäminen on vaikeampaa kuin mukavien rintisikoiden löytäminen. Ja se on jo paljon sanottu.

Epäilen, että olemme ainoat vanhemmat jotka painivat tämän vaikean, ja tärkeän, kysymyksen sekä valinnan kanssa. Jokainen vanhempi varmasti tuskailee tämän asian kanssa. Sillä onhan kyse oman elämän tärkeimmän aarteen turvallisuudesta. Joten on se sen tuskahien arvoista.

Me päädyimme tosiaan tuohon otsikossa olevaan istuimeen. Ajattelin rustailla tähän miksi päädyimme siihen.

Aloitimme sillä, että teimme Markon kanssa listan. Meidän kriteerit turvaistuimelle. Näin saimme karsittua suurimman osan pois, ja vaihtoehdoiksi jäi ne oikeasti meille oikeat vaihtoehdot.


Meidän lista näytti tältä:

- ISOFIX - kiinnitysmahdollisuus (eli istuin kiinnittetään suoraan autorunkoon, ei vöitä laisinkaan)

- Istuimen saa selkä- sekä kasvot menosuuntaan

- Hyvä tuki päälle, hyvin pehmustettu

- Reilut sivusuojat

- Tilaa jaloille matkustaessa selkä menosuuntaan

- Mukava istuskella (hieman vaikea tietenkin itse hypätä siihen istuimeen kokeilemaan tai saada tuotearvostelua 1 vuotiaalta, mutta silmämääräisesti, näyttääkkö että herra viihtyy istuimessa)


Isofix kiinnitys

.

Turvaistuimet jotka eivät täytä meidän listan kriteerejä ovat varmasti myös hyviä. Mutta tämä oli se mitä me haimme. Alla olevat kolme turvaistuinta pääsivät meidän TOP 3:seen (huomatkaa siis että se istuin mikä meillä nyt on, ei ole tässä listassa mukana). Lähdimme sitten kaupoille hipelöimään näitä.




Maxi Cosi  2 way pearl n.560 € telakalla

Besafe Izi Combi x3 n.500 € telakalla

Klippan Triofix Recline Comfort n. 500 € telakalla + kiilalla



Maxi Cosin ja Besafe Izi Combi olivat ihan hyviä, mutta jalkatila tuntui hieman ahtaalta kun ne olivat selkä menosuuntaan käännettynä. Klippanilla oli mielestämme enemmän tilaa. 

Klippan on suomalainen ja sitä voi käyttää 36kg:n saakka. Klippanissa oli tosin sellainen huono puoli, että selkänojaa ei pystynyt säätämään autossa. Siinä oli kaksi asentoa ja istuimen alla oli sellainen "tanko" joka piti vetää ulos. Tämän takia pitää siis otta istuin irti. Hieman tönkköä, mutta ajattelimme että pystymme elämään sen kanssa. 

Olimme melkeinpä tehneet päätöksen jo kun ajatelimme vertailun vuoksi kokeilla Britaxin Römer Dualfix 360:stä. 

Te jo tiedätte miten siinä kävi.


Siitä että alunperin mietimme käytettyjä 100€ turvaistuimia, käteen jäi sitten tuo...

Huomiona tähän! Jos ostaa käytetyn turvaistuimen niin pitää olla varmaa tietoa siitä että se on kolaroimaton. Kaverilta/tuttavalta tai muulta luottetavalta henkilöltä kannattaa siis hankkia istuin mikäli aikoo ostaa käytetyn.

Tämä Britaxin turvaistuin kääntyy yhtä nappia painamalla 360 astetta, ja sitä voi kiertää vaikka tuhat kertaa samaan suuntaan. Lapsen saa kätevästi autoon kun istuimen saa käännettyä oviaukkoa päin. 

Myös selkänojan asentoa saa säädettyä ajon aikana, kolmeen eri asentoon. Jos lapsi nukahtaa niin painamalla kahta nappia istuin liukuu makuasentoon. Todella käytönnöllistä.



DUALFIX ReboundBarCover Feature BR image 2016


Kirjoitin tämän tekstin ehkä viikon käytön jälkeen. Nyt kun meillä on ollut se n. 8kk käytössä ja siihen on tottunut, en vaihtaisi sitä mihinkään.


Kun meillä oli vielä turvakaukalo käytössä niin yli 20 minuutin ajomatka ei onnistunut. Tai onnistui, mutta 20 minuutin jälkeen takapenkiltä alkoi kuulumaan kitinää. Tässä istuimessa hän ainakin näyttää viihtyvän. Nyt hänellä on enemmän tilaa ja istuimesta näkee paremmin ulos. Nyt äiti sekä poika nautti enemmän pidemmistäkin matkoista.






Vaikka minä olen totaalisen ihastunut tähän niin löytyy kyllä yksi asia mitä voisi 'kritisoida'. Kyseisessä turvaistuimessa on tosiaan isofix kiinnitys, ja tässä istuin on kiinteenä kiinni telakassa. Eli sitä ei saa napsautettua pois ja laitettua turvavöillä kiinni johonkin toiseen autoon, eikä myöskään pysty hankkimaan erillistä telakkaa toiseen autoon mihin istuimen voi kiinnittää. Tämän kanssa pitää ottaa koko kapistus mukana. Joten jos on kaksi autoa joita käyttää yhtä paljon lapsen kanssa, niin tämä istuin ei välttämättä sovi siihen tarkoitukseen. Silloin löytyy siihen tilanteesen varmasti sopivimpia malleja.

Toinen asia on että istuin on aika tilaa vievä. Kaksi matkustajaa menee mukavasti, mutta jos takapenkillä joutuu istumaan keskellä niin sillä henkilöllä pitää kyllä olla aika pieni peppu.


Turvaistuimen painosuositus on 0-18kg, eli vastasyntyneestä nelivuotiaaksi. Vastasyntyneelle löytyy oma lisätyyny mukavuuden lisäämiseksi. Turvaistuin testeissä kyseinen istuin ei ole saanut 5 tähteä juuri tämän painosuosituksen takia. Istuin soveltuu siis myös vastasyntyneelle, itsellä ei ole tästä kokemusta, mutta ainakin tuotearvosteluiden perusteella niin löytyy turvallisempia vaihtoehtoja perheen pienimmälle nyytille. Itse käytimme turvakaukaloa kunnes pikkumies oli noin vuoden ikäinen. Kun lapsi on saavuttanut 9kg:n rajan Britax Römer Dualfix 360 onkin 5 tähden arvoinen istuin. 
Tuotearvosteluita, ja suosituksia näiden perusteella, ei nyt välttämättä kannata noudattaa niin orjallisesti. Meidän tapauksessa käytimme turvakaukaloa niin kauan kunnes poika kasvoi siitä "ulos" jonka jälkeen hankimme turvaistuimen. Jokainen tavallaan.

Turvaistuin maksaa lähempää 600€ mutta minä näen tämän investointina. Seuraavan lapsen kohdalla on sitten valmiiksi jo toimiva turvaistuin. Niin kuin sanon jo alussa, niin kyse on elämämme arvokkaimaasta lastista, turvallisuudesta ei tingitä. Viiskymppiä tai enemmän, se ja sama, kunhan on turvallinen ja toimiva :) 



-Matilda





















2 kommenttia:

  1. Moikka!
    Turvaistuinpohdinta täällä meneillään ja kovasti kiinnostaa mitä pidätte nyt vuoden jälkeen? Dualfix näyttää jotenkin "pikkulasten istuimelta" muotonsa vuoksi mutta ilmeisesti on kuitenkin tilava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Pahoittelut että vastaaminen on hieman kestänyt!

      Poika on nyt 2,5v ja olen todella tyytyväinen tähän istuimeen vieläkin. Se on kätevä tuo että sen saa sivullepäin käänettyä. Helppo törkätä sisään (vaikka lapsella olisikin moivaatio ongelmia autoon menemisessä ;)), tai vastaavasti helppo napata syliin siitä jos lapsi on vaikkapa nukahtanut autoon.
      Nykyään hän matkustaa kasvot menosuuntaan. Ei sen takia ettäkö se olisi ollut liian ahdas toisinpäin, vaan sen takia, että meidän poju haluaa nähdä ympärilleen. Kasvot eteenpäin niin hän on tyytyväisenä. Selkä menosuuntaan niin pää on aika "syvällä" istuimessa ja sieltä ei nää maailmaa ihan niin hyvin. Eli meidän kannalta se oli pieni miinus, mutta toisaalta emme kuitenkaan vaihtaisi tätä. Toisessa autossa on Cybex istuin, ja tykkään kyllä enemmän tästä Britaxista, niin kuin myös poikamme selkeästi.

      Ja istuin kyllä näyttää kieltämättä hieman "pikkulasten istuimelta" mutta tuo kyllä menee helposti meidän pojalle siihen asti että tyttö kasvaa niin isoksi että hän siirtyy siihen. Eli 3,5v. 18kgn asti tuota istuinta siis saa käyttää.

      Toivottavasti sait tästä vastauksesta jotakin hyödyllistä irti :)

      Poista

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!