19 heinäkuuta 2018

Ale 3v. synttärit

Tiedättekö. Tapahtui sellaista mitä ei pitäisi tapahtua synttäripäivänä. Järjestelmäkameran JA puhelinmuistini oli täynnä! Huomasin tämän ensimmäisten vieraiden tullessa, mutta minulla oli juuri sämpylät uunnissa ja muffinsien koristelu kesken joten muistin tyhjentäminen jäi. Joten kuvia on hyvin niukasti tämän vuotisista synttäreistä. Onneksi äitini ehti napsauttaa muutaman kuvan. 

-.-.-.-.-.-.-.-

Minä valmistin kaikki muut syötävät paitsi yhden Salamakakun prinsessatäytteellä jonka äitini taikoi kasaan. Tarjottavana ei nyt ollut sen kummoisempaa kuin fetasalaattia, jauhelihapiirakkaa - aikuisille tulisempiversio ja pitsamaisempi piirakka nuoremmalle väelle, tuoreita sämpylöitä, Morran kaka, Salamakakku, vadelmasuklaa muffinsit buttercream frostingilla ja mustikkamuffinsit valkosuklaakuorutteella joiden päällä lapsityövoimalla saadut tuoreet mustikat. Lisäksi tarjolla oli hedelmiä ja vesimelonia. 

Meillä oli liukuva juhla-aika, joten vieraita tuli ja meni klo. 11-20 välillä. Joku 30 henkilöä täällä taisi pyörähtää. Syötävää riitti ja kakkua jopa jäi aamupalaksi (jäiks, nam ja yök).

-.-.-.-.-.-.-.-.-

Leipomisessa vierähti muutama tunti. Minä ja äiti koristelimme kakut puolen yön jälkeen ja sellaisen näköistä se touhu olikin.

Äiti on ymmärtäny tämän leipomisen väärin ja sokeroi kivitasoa - minä sitten peesasin ja tein samoin.



-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Mitäs me sitten väsättiin? 

Tässä äidin tekemä prinsessakakku. Hän väittää aina että ei osaa leipoa eikä pieni näpertely ole hänen juttunsa. Mutta mielestäni hänen salamakakkunsa todistaa muuta:

(nimi tunarimaisesti poistettu kuvasta)

Minä kysyin Alelta jo puolisen vuotta sitten että minkälaisen kakun hän haluaa. Vastaus tuli heti ja itsevarmasti - " Ja vill ha en Morran kaka!". Selvä homma "Mamma fiksar". 

Kun aloitin tekemisen mietin että mitä himskattia olen oikein mennyt lupaamaan... tästä prosessistahan tulee oikein mielenkiintoinen. No, muutaman "ei ei ei", "joo siis ei", "siis mitä täs tapahtuu", "apuaaaaa" jälkeen sain kursittua kasaan Morranin:



(Paitsi minun sokerimassaliima ei ihan ollu parhaasta päästä joten jouduin yön ajaksi tukemaan Morranin lörppää silmää. Aamulla Morran oli taas virkeä ja pystyin nappaamaan pois kyyneltuen.) 


 Vadelmasuklaamuffinsi buttercream frostingilla. Harmittaa ettei mustikkamuffinseista tullut kuvaa otettua. Ne oli aika raikkaan näköiset kun Alen serkut kävi pihalta hakemassa mustikat koristeluun.



Synttärisankari <3 hänestä ei paljoa näkynyt kun hän vipelsi menemään.


Sitten minun on pakko laittaa tämä kuva. Äitini halusi kuvan meistä tytöistä ja kun hän otti puhelimensa esiin niin Ade aloitti poseeraamisen:


Hän nimesi tämän asennon "hellyttävän hienostunut helinäkeiju hymy" pousiksi, eli HHHH. Joten jos Suomen huippumallihaussa ohjelmassa käytetään HHHH:ta niin tiedätte mistä se on lähtösin! 

Tällainen lyhyt ja sekava kirjoitus tällä kertaa, nyt on lähdettävä ulos pihahommiin! Mukavaa ilta kaikille.

-Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!