23 syyskuuta 2017

Rakennusprojektista - pihatyöt

Takapiha on vihreä, mutta ei ehkä ihan sellainen kuin oli ajatuksena keväällä...

Markon isä kävi alkukeväästä isolla koneellaan tasaamassa pihan. Maa oli silloin vielä hieman jäässä joten emme voineet tietenkään suoraan lähteä työstämään nurmikkoa. Piti antaa maan asettua, jotta sitten tulevat epätasaisuudet saadaan taas tasotettua. Ei mene niin paljon multaa "hukkaan" ja nurmi nyt ei lähde itäämään jos olosuhteet eivät ole oikeat.

Markon isä on myös tuonut pari rekallista multaa ja hiekkaa meille. Meidän pitää vielä hankkia tämän lisäksi pari rekallista multaa jotta saamme tasaisen multapinnan koko pihalle. Sinänsä nykyiselle maalle (peltomaata/hiekkasavimaata) voisi suoraan kylvää nurmikon - niin kuin näette kuvista niin siinä kasvaa oikein nätisti kaikkea vihreää hörhelöä. Mutta parhaan tuloksen saa kuitenkin levittämällä kerroksen multaa päälle. 

Olemme jo useaan otteeseen sovittu päivä jolloin Markon isä tuo pienemmän koneensa meille ja auttaa pihatöiden kanssa. Mutta joka kerralla sää on ollut esteenä... oikeastaan kun asiaa miettii, niin on ollut aika harva päivä kun oikeasti olisi edes pystynyt mitään tekemään tuolle pihalle. Ollut aika suhteellisen huonokelinen kesä :/
Pihamme on tosiaan tällä hetkellä savihiekkamaata, joten sateella siitä tulee kivan mutaista - ja sateen jälkeen maa pysyy kosteana pitkään. Ja eihän pihaa saa tasaiseksi jos maa ei kanna konetta jolla pihaa olisi tarkoitus tasata... 

Olisin niin toivonut että meillä olisi ollut valmis, tai no, käyttökelpoinen piha heti alkukesästä. Mutta nyt se siirtyy sitten hieman eteenpäin. Vaikka tämä harmittaa niin olen kuitenkin todella kiitollinen. On kyllä niin iso apu että Markon isä on auttanut meitä näissä hommissa!
Muutenkin - eihän sitä kaikkea voi saada nyt ja heti.

Meillä on kuitenkin hieno talo ja puitteet meidän perheelle. Olemme onnellisia ja kaikki on hyvin, joten eipä sitä voi, saisikaan, kauheasti valittaa :)

Kyllä se piha valmistuu jossain vaiheessa....





-Matilda

Hakusana: rakennusprojekti, pihatyöt, nurmikko, piha, maa


2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvä että olette saannut apua noissa pihan rakennustöissä. Itse juuri mietin että miten paljon kaikki kustantaa maa-aineksen ja kuljetuksen kanssa. Kiva seurailla teidän blogia!

    VastaaPoista

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!