27 syyskuuta 2017

Rv 40

Raskausviikko 40 (tai jotain sinnepäin).

Kävin maanantaina kättärillä kierroksen. Esikoisen kanssa lapsivesi rupesi tihkumaan viikolla 39 (38+3) ja olin epävarma tihkuiko lapsivesi nytkin. Minulla oli sellainen tunne että se ei ole lapsivettä, mutta infektioriskin takia en halunnut ottaa riskiä, joten kävin tarkistuttamassa asian. Kyseessä ei siis ollut lapsivesi, joten vältyimme käynnistykseltä (JES!). Voin kertoa että oli aikamoinen helpotus kuulla että sikiöpussi on ehjä ja voin lähteä kotiin odottelemaan että synnytys käynnistyy itsestään!

Vaikka toivonkin että lapsi syntyisi pian, niin olisin mielummin raskaana vielä 15 viikkoa jos sillä välttyisi käynnistykseltä.

Näin aika sopivan kuvan tämänhetkisiin fiiliksiin - johon varnasti aika moni odottaja pystyy samaistumaan:

Kuvahaun tulos haulle last month pregnancy quotes

Samalla kun kävin tsekkaamassa lapsivesiasian niin he tekivät koko liutan testejä. Sain kuulemma täyshoidon kun kerran olin ajellut täältä metsänperukoilta sinne asti. Lapsella oli kaikki hyvin ja minun testit olivat kaikki ok nekin. Pikkunen oli laskeutunut ja oli todella alhaalla. Paikat olivat pehmentyneet ja 1cm auki. Joten lähtökohta synnyttämiselle on nyt huomattavasti parempi kuin esikoisen kanssa. Silloin paikat olivat kiinteät ja kiinni, ja synnytystä käynnisteltiin kolmella eri tavalla.

Supistuksia tulee päivittäin mutta ei mitään hälyttävää vielä. Olen hyvin aktiivinen ja yritän painaa normaalisti menemään - mutta tietenkin kehoa kuunnellen. Jotkut päivät ovat ns. parempia kuin toiset. Viimeiset pari viikkoa jalkoväliin on sattunut aika paljon, mutta nyt se kipu on mielestäni hieman heltynyt.

Neuvolassa kävin eilen ja terveydenhoitaja sanoi että mahani on plompsahtanut eteen edellisestä käynnistä. Sf-mitta oli sama kuin edellisellä kerralla, ja hän kertoi että se johtuu siitä, että lapsi on hakeutunut niin alas että mitta ei muutu vaikka lapsi onkin kooltaan isompi. Kuulemma tämäkin enteilee synnytyksen lähenemistä. Painoni on pysynyt samana viimeiset, ehkä kolme viikkoa. Voisi pysyä samana loppuun asti... en haluaisi että se 20kg raja menee rikki :D 17kg on jo tarpeeksi.



Vasemmanpuoleinen kuva tänään otettu ja oikeanpuoleinen viime viikolla. Onhan noissa mahoissa iso ero, eikös?

Tämänpäiväinen ulkonäkö on ollut kotimuorin remppareiska kokonaisuus. Yritän vielä taistella mahani kanssa ja väsätä pikkumiehelle kattovalaisinta ennenkuin toinen lapsukainen tulee. Siinä on vielä paljon tekemistä, että saapi nähdä jos se jää vain haaveksi että ehtisi valmistua. Toisaalta, kun niin kovasti jo odotan uutta tulokasta ja "merkit" lähenevästä synnytyksestä ovat ilmassa, niin tässä tulee kuitenkin käymään niin, että mennään se pari viikkoa yli ennenkuin mitään tapahtuu! Nå, saisinpa ainakin valaisimen valmiiksi jos ei muuta :D


-Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!