11 joulukuuta 2017

Eteinen ja pieni wc

Eteisessä oli ohutta laminaattia joka näytti jo aika kärsineen näköiseltä. Eteiskaappi oli kellastunut ja epäkäytännöllinen. Kaikki asunnon väliovet ja kahvat olivat myös nähneet parhaat päivänsä.

Laatoitimme eteisen mustalla isolla laatalla ja maalasimme seinät sekä katon. Eteiseen ostettiin liukuovikaapisto peiliovilla. Kaapin sisältö oli myös suunniteltu meidän tarpeisiimme. Eteieskalustoon kuului kenkäkaappi ja siihen yhteensopiva penkki. Avainkaappi ja lehtiteline löysi myös oman paikkansa eteisestä.

Lattian saumat eteisessä piti oikeastaan olla tummat, tummanharmaat, mutta niin kuin kuvassa näkyy niin ne ovat vaaleanharmaat. Äitini oli saumaamassa ja hän hämmästyi hieman väriä kun tiesi että olimme keskustelleet tummasta saumasta. Hän kuitenkin hoiti saumauksen kunnialla loppuun ja selvisi sitten myöhemmin että kyseisessä pakkauksessa oli ollut pigmenttivirhe... olimme saaneet virheellisen tuotteen. Tämä tosin oli onni onnettomuudessa tässä tapauksessa. Minä nimittäin tykäistyin tuohon tummaan laattaan ja valeaan saumaan. Muuten eteisrempassa ei tullut muita mutkia :)



Asunnossa oli kaksi vessaa. Pikku vessa oli eteisen yhteydessä. Yllä olevassa kuvassa vasemmalla seinällä oleva ovi vei tähän wc tilaan.

Wc oli hyvin vanhanaikainen ja todellakin muutoksen tarpeessa. Sieltä löytyi ränsistynyt wc-istuin sekä allas ja hana jotka hädin tuskin toimivat. Kaapistoja ei ollut laisinkaan, ainoastaan yksinäinen avohylly mollotti seinällä.

 Revimme kaikki pois täältä ja rakensimme seinävessan. Koteloimme telineen ja jätimme kaapistojen taakse tyhjän kolon johon pystyi laittamaan paperirullat piiloon mutta helposti saataville. Eteislattia jatkui tähän tilaan ja seinät sekä katto maalattiin.

Kalustimme tilan isolla allaskaapilla ja kahdella seinäkaapistolla. Ostimme isokokoisen valopeilin joka toimi myös wc:n valolähteenä. Hanaksi hankimme vesiputous hanan joka vaihtoi väriä veden lämpötilan mukaan.

Tilassa oli myös väriä vaihtava led-nauha. Se oli tuolla kotelon päällä takareunassa jotta ollessaan päällä se valaisi tuon päätyseinän.



Seuraavassa remppapostauksessa näytän makuhuoneiden muodonmuutoksen.

-Matilda



2 kommenttia:

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!