06 helmikuuta 2018

Ade 4kk

Ohhoi. Tajusin tässä että vauvakuulumisia olen ainoastaan kirjoitellut yhden kerran. Ja se oli ensimmäisen vauvakuukauden jälkeen. Nyt meidän pieni pallero on "jo" 4kk.




Mitäs sitten hänelle, ja meille, kuuluu?

Ade on ihana. Niin kuin varmasti suurin osa äideistä sanoo omista lapsistaan. 

Hän on tässä parin viikon aikana ruvennut muodostamaan päivärytmiä. Hän heräilee aamulla 7-9 välillä. Nukkuu yhdet aamupäikyt 10 jälkeen, sitten iltapäivällä 13 maissa toiset ja kolmannet siinä 16 paikkeilla. Jos olemme koko päivän kotona ja hän nukkuu päikkärit sisällä, yksikseen, niin silloin nämä kolmet päikkärit ovat n. 30 min mittaisia. Ulkopäikkärit taas voi kestää jopa 4 tuntia, samoin jos hänet ottaa rinnalle nukkumaan. Jos olemme taas liikenteessä niin silloin hänellä ei ole mitään rytmiä. Nukkuu ja heräilee miten sattuu ja nököttää tyytyväisenä vain mukana.

Yöunille mennään 18.30-19.30 välillä. Hän nukkuu pääsääntöisesti todella hyvin yöt. Herää 1-2 kertaa yön aikana syömään. Ensimmäinen, ja joskus siis ainoa yösyöttö, tapahtuu siinä 3-4 aikoihin.
Välillä koirat tai Ale herättää hänet unesta kun he säätävät jotakin keskellä yötä, niin silloin yleensä tutti auttaa. Muutenkin nukkumaanmeno-/laittaminen on Aden kanssa kuin elokuvista. Hänet voi laittaa sänkyyn pirteänä ja hän hoitaa sitten itse nukuttamisensa.

... ei tietenkään aina. On niitä hankalempiakin kertoja ollut. 

Mutta yleisesti niin vauva-arki olisi aika rauhallista ja levollista jos olisi ainoastaan tämä nuorempi tapaus hoidettavana. Ei ainakaan kärsisi unettomuudesta... ja siitähän tämä äiti kyllä kärsii. Tajusin tässä yhtenä päivänä, että kolmen vuoden aikana niin yhteenputkeen nukutut yöt pystyn laskemaan yhdellä kädellä. Molempien raskausaikana sitä juoksi vessassa miljoona kertaa ja unta ei meinannut saada kun oikeaa asentoa ei tahtonut löytää. Alen synnyttyä hän on, tähän päivään saakka, kyllä hoitanut nuo yöhulinat. Ensimmäisen 1,5 vuoden aikana 3-8 kertaa yöheräilyä. Sen jälkeen vaihtelevasti. Joskus pärjätty yhdellä heräämisellä kun toisena yönä hän päättää olla 3 tuntia putkeen hereillä, ja sekään ei aina jää ainoaksi heräilyksi. Puhumattakaan koirista jotka tuovat oman lisämausteensa homman...

Mutta se ei ollut nyt asia mistä aioin kirjoittaa - koska oikeastaan se ei minua haittaa. Toki nukkuisin mielummin kuin valvoisin, mutta ei tilanne minua häiritse, tai harmita. Ehkä siitä juontuu jotakin "hyvää" ja en ole niin babyface enään näiden lapsivuosien jälkeen ;)

Mitä muuta voisin mainita Adesta. Fyysisesti hän on aika rauhallinen. Hän jumppaa kyllä hienosti leikkimatolla ja liikkeet ovat voimakkaat - mutta hänellä ei ole kiire. Ade kehittyy normaalia tahtia ja ei turhaan huiski.

Osaa kääntyä vatsalta selälleen ja käyttää käsiään hallitusti. Leikkii ja maistelee leluja, Hän höpöttelee paljon ja on tarkkaavainen.

On jo muutamien viikkojen ajan saanut naurukohtauksia <3 sydän sulaa kuin tuollainen reilu 6kg nyssykkä purskahtaa nauruun.

...mutta säälihymyjä tältä tytöltä ei kuitenkaan saa! Sitä pitää kyllä ansaita hymyt.
Isovelistä on tullut taitava kalastelemaan hymyjä, ja hän naurattaa pikkusiskoaan päivittäin. Hän on niin huomaavainen ja huolehtivainen, näkee että hän aidosta tykkää pikkusiskostaan.




Kävimme myös tänään neuvolassa ja kaikki näytti hyvältä - kasvaa ja kehittyy siis normaalisti :)

-Matilda



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!