17 heinäkuuta 2016

PicNic Party


Alltså vi har nog någon vädergudinna på vår sida. Ruskiga väder dag in och dag ut, men när vi har golvgjutning och picnic kalas så klarnar det upp. Nu regnar det ute igen och jag sitter här och skriver om gårdagens kalas.


Lillemannen fyllde ju ett par veckor sedan, men nu firade vi honom.





Det var klart till både mej och Marko att utefest blir det. Det är såpass lite utrymme var vi bor nu, fastän det endast var närfamiljen och gudförldrär bjudna denhär gången. Men Marko har stor familj så man måste förbereda sej för en arme! :D ..och det är härligt! 

Vi bollade mellan att ha kalaset på tomten, eller i parken bredvid min systers. Det blev det andra nämda, helt enkelt av bekvämlighetsskäl.

Bakade och fiksade in till två på natten dagen innan. Det fanns makaronisallad, batong man fick fylla med egenvald fyllning, knackis, köttbullar och till efterrätt muffins och mockarutor. Därpå hämtade Markos mamma supergod blåbärspaj. Kaffe fanns det två sorter och fyra stora termosar, hehe. Och nej, det tog inte slut. Saften däremot tog. Min mamma och syster var hjältar och gick till Emilias för att söka mer.

Där satt vi på filtar, umgicks och njöt av solen och varandra.

Min favorit var nog skottkärran. För att det skulle finnas någon aktivitet också, så hade vi me en hel del olika utespel, allt från mölkky och kubb till fresbee och ett bens hopprep. Ni vet såndä ring man sätter runt ena benet, så har den ett ca. 50cm rep som har en boll i ändan. Sen är det bara att få bollen att kretsa runt foten ringen är runt. Svårt och förklara, men jag var superbra på det! (...eller jaa, nån kanske kan vara av annan åsikt, men dehär ämnet kan vi sätta pennan i nu :D)






Födelsedaghjälten somnade innan gästerna hade kommit och vaknade en timme senare. Han var lite yrvaken och fundersam. När han somnade var parken tom, och när han vaknade var det fullt med människor. Denhär förvåning ledde till att han var lite fampisku, och mammig. Liksom lite blyg av sej - vilket inte är riktigt lik honom. Han brukar vara en riktig energibomb och filur som vill få alla, speciellt Motte, och skratta. Men det är okej att vara lite blyg imellan, lika söt är han för det <3



Som en parentes kan jag tillägga att jag är urusel på att vara "normal" på bilder. 

Såhär såg det ut då min mamma försökte få en anständig bild på födelsedagsbarnets mor:




Poserandet är något jag tydligen måste öva på... nå, kanske nån dag! :D


-Matilda




Eilen juhlimme pikkumiehen synttäreitä puistossa. Perinteisten synttäreiden sijaan päätimme viettää picniciä. Aurinko paistoi ja meillä oli oikein mukava päivä.

Minä hääräsin edellisiltana yötä myöten kaikkea syötävää. Makaroonisalaatista muffinseihin. Tarjolla oli myös nakkeja, patonkia ja lihapullia jota minä en ollut turmellut ;)

Ruuan ja ihanien ihmisten lisäksi olimme tuoneet aktivitetti kottikärryn puistoon. Sulkkista, fresbeeta, mölkkyä ja vähän jotakin jokaiselle.

Olisin halunnut kirjoitella hieman paremmin myös suomenkielellä, mutta Marko hätistelee minua jo syömään. Kai sitä on mentävä jos käsketään :D

-Matilda




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!