08 marraskuuta 2016

Kumminpäin?







Kumminpäin laittaisitte laatat?

Minulle valinta oli päivänselvä siihen asti kunnes yksi vierailija tuli ja ehdotti toista "kuviota". 

Ovi joka näkyy ylemmässä kuvassa on meidän pääovi. Siitä jatkuu pieni käytävä eteenpäin ja sen päässä on saareke vastassa ja keittiö oikealla puolella, saman käytävän päästä aukeaa myös olohuone vasemmalle. Keittiö, ruokailutila ja olohuone on avointa tilaa.

Vierailija ehdotti laattojen laittamista pituus suuntaisesti (alempi kuva). Hänen näkemyksensä oli tämä koska olohuoneen pituus on hieman lyhyempi kuin sen leveys. Jos laatat laittaisi pituus-suntaisesti se "pidentäisi" huonetta. Kuulemma helppo tapa huijata aivoja...

Pähkäilimme asiaa Markon kanssa ja päädyimme kuitenkin siihen mitä olimme alunperinkin miettineet. Eli vaakasuuntaisesti aiomme laatoittaa käytävän, josta se jatkaa sitten samalla kuviolla olohuoneeseen.

Tämä kuvio tuntuu paremmalta. Sitä on mukavampi katsella ja se tuntuu ns. luonnolliselta. Ehkä se johtuu siitä että sitä kuviota näkee enemmän? Mutta kyllä minä voisin elää sen toisenkin kuvion kanssa, hehe.

Olohuone on leveä, mutta on sillä pituuttakin ihan tarpeeksi. Joten lähdimme ihan siitä minkä kuvion silmämme 'hyväksyy paremmin'. 

Vaikka päädyimme siihen mitä alunperin olimmekin miettineet, niin olen iloinen että tämä vierailija antoi tämän huomion. Enhän minä ollut ajatellut edes tällaista mahdollisuutta. Siitä rupesin miettimään muita samankaltaisia "loukkuja". Sellaisia asioita mitä nyt vain tekee koska se yleensä tehdään niin tai koska edellisessä asunnossa oli näin niin mennään samalla. Ihan hyvä tänka på oli kyllä :) Toisaalta, miksi ei tehdä samanlaisia valintoja kuin aikaisemmin jos ne ovat olleet hyviä? :D 

Haha, voi apua.
Huom! Olen vaaka horoskoopiltani!


-Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!