28 marraskuuta 2016

Siskosten Maanantai Mietintä

Jos Emilia saisi valita reagoisiko hän ensin tunteella vai järjellä tilanteisiin, kumman hän valitsisi?


MATILDA

Jos hän saisi valita...hmm.. jos ensin vastaan siihen, millä hän useimmiten reagoi - no tunteella :D ja ne on voimakkaita tunteita. Emilia sanoo ja tekee asiat, oikeastaan hän elää, tunteella tai tunteiden kautta. Tiedättekö ne tilanteet kun suurimalla osalla on sama mielipide ja sitten joku voi varovasti kommentoida jotakin joka viittaa että olisi erimieltä, ja hell is loose? Emilia ei olisi se varovainen kommentoija, "mitä jos ajattelisi asian näinpäin", vaan hän ilmaisisi kovaan ääneen mitä hän tuntee ja ajattelee asiasta. Ei olisi ollenkaan mahdotonta jos mielenosoitusparaati kävelisi ohi ja huutelisi omaa asiaansa, että Emilia löytyisi yhtäkkiä hännän jatkeena huutamassa vastakkaista. No, ehkä hieman vedin yli, mutta siis tunteella hän reagoi.

Jollain tapaa haluaisin uskoa että hän myöskin valitsisi tämän. Varmasti tunteella ajatteleva ihminen toivoisi voivansa vaihtaa sen järkinappulaan ja vastaavasti toisinpäin. Tämä osa Emiliaa kuitenkin tekee hänestä sen ihanan räväkkään ihmisen mikä hän on, niin uskon että hän valitsisi tunteen ennen järkeä :)


EMILIA

Hän haluaisi reagoida järjellä mutta menneisyys tietää kertoa, että järki on tästä neitokaisesta kaukana. Reagoin aina tunteella ensin ja sitten vasta järjellä. Lukemattomat kerrat on tullut jotain tehtyä ja jälkikäteen sitä on sitten ihmetelty että mitäköhän äsken tapahtui :)

Vaikka reagoin tunteella myös keskusteluissa on mielestäni tärkeää osata perustella asiansa. Vaikka välillä tekisi mieli huutaa jollekin "vatun vajakki, mielipiteesi on ihan juntti" en näin kuitenkaan tee (okei, auton ratissa en perustele, huudan vaan :)).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!