19 marraskuuta 2016

Superpeuhat ja ajanpuute

Tiedän että Superpeuha nimen voi ymmärtää monella eri tapaa, mutta tässä nyt oli kyse päiväkotilaisten liikuntatapahtumasta.

Aioin jo viime perjantain kirjoitella kyseisetä tapahtumasta mutta nyt on pakko sanoa lause joka varmasti tulee jossain vaiheessa elämää jokaisen suusta... nimittäin on vain ollut niin paljon kaikkea muuta. Tasapainottelu työn, arjen, ja rakennusprojektin kanssa on vienyt kaiken ajan ja voiman. Haluamme myös olla hyviä koiranomstajia, joten sekin vaatii oman panoksensa. Siihen päälle haluaa tietenkin olla hyvä ja läsnä oleva vanhempi pienelle taaperolle.

Noiden sanojen kirjoittaminen nyt ei vie muutamaa sekuntia enempää ja sanoina ne ei ehkä kuulosta siltä että ne täyttäisi päivän. Ne kuitenkin ovat aika isoja kokonaisuuksia jo itsekseen, varsinkin tuo rakennusprojekti.

En kuitenkaan valita. Me olemme aivan itse tehneet päätöksen aloittaa talon rakentaminen ja tiesimme että se vie aikaa ja voimia. Emme kadu sitä päätöstä hetkeäkään, mutta halusin tästä mainita muutaman sanan jotta ette ihmettele jos julkaisuja tulee hieman harvemmin. Ja useimmiten vain yhdellä kielellä...

Vaikka taloprojektissa on paljon vielä tehtävää niin olemme jo loppusuoralla :)


Mutta takaisin Superpeuhoihin.

Viime perjantaina järjestin kyseisen tapahtuman päiväkotilapsille. Isompiakin tapahtumia on järjestetty, mutta tämä oli sellainen pieni piristys lapsille ja kasvattajille näinä pimeinä aikoina ;)
Isossa liikuntasalissa oli monta eri toimintapistettä. Lapset saivat kiertää vapaasti pisteitä ja kokeilla erilaisia välineitä. Löytyi kaikkea perusmotoristen taitojen harjoittelusta hengästyttävään liikkumiseen.

Top 3:seen kuuluvat toimintapisteet olivat ehdottomasti Eazyroller pyörät, mega pomppupatja ja temppurata.


Tämän lisäksi löytyi futsalia, säbää, korista, pallorallia, leikkivarjo, sirkusvälineitä, mahalaudat, rakennuspalikat, hämähäkinverkko sekä naruja ja renkaita roikkumiseen. 





Vantaan Kaupungin Liikuntapalvelut järjestää Perhepeuhoja jotka ovat samankaltaisia tapahtumia, mutta ne ovat suunnattu perheille. Ikähaarukka on yhdestä vuodesta kymmenenteen ikävuoteen saakka. Tapahtuma on maksuton ja niitä järjestetään itä- sekä länsivantaalla. Jos asustelet Vantaalla niin suosittelen että käyt Vantaan Liikuntapalveluiden sivuilla katsomassa päivät jolloin nämä järjestetään :) ihan vaan pikku vinkkinä.

-Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!