08 marraskuuta 2016

Siskosten Maanantai Mietinnät

Mitä mieltä olet ensitreffit alttarilla ohjelmasta?


MATILDA

Tässä mietinässä uskon että minun ja siskoni mielipiteet ovat aika samat.

Itse en ole katsonut kyseistä ohjelmaa, mutta olen kuullut sellaisilta jotka tätä seuraa, mitä jaksoissa oikein tapahtuu. Toisaalta ohjelman nimi itsessään kertoo jo aika paljon.

Tämä varmasti voi olla viihdyttävää ja katsojille mielenkiintoista, mutta itse bojkottaan kyllä tällaista viihdettä.

Oikeastaan pistää vähän jopa vihaksi.

Samaan aikaan kun tällaista ohjelmaa tehdään niin maailmalla, ja täällä kotosuomessakin, on tulikuumaa keskustelua siitä että samaa sukupuolta omaavien avioliitto on syntiä. Että se häpäisee avioliiton tarkoituksen.

Eikö olekkin hieman surkuhupaisaa?

Homoparin jolla voi olla monta vuotta yhteistä taivalta, niin heidän avioliitto on "väärin". Pelkästään se että naimisiinmeno on mahdollistettu samaa sukupuolta omaaville on ollut aikamoisen hullunmyllyn takana. Kun taas kaksi ihmistä, tai siis mies ja nainen, sano samaan lauseseen ensimmäistä kertaa hei ja tahdon, niin se on ihan ok ja jopa viihdyttävää. Koska avioliitto on naisen ja miehen välinen asia. Eikö naimisiin mennä rakkaudesta eikä sukupuolen perusteella?


Tiedän että on sellaisia jotka ovat samaa mieltä kanssani mutta silti katsovat tätä ohjelmaa. "Se on hauskaa ja tulee niin myötähäpeä".
Vaikka en itse näe aviolittoa ehkä sillä "perinteisellä" tavalla, niin mielestäni sen kuitenkin pitäisi olla enemmän kuin hupia. Sen pitäisi olla kaunis asia ja juhla jossa naimisiin menevä pariskunta saa jakaa rakkautensa läheistensä kanssa. Sana "tahdon" pitäisi oikeasti tarkoittaa jotakin (enemmän kuin se että sanan jälkeen vaaditaan parin olevan yhdessä x-määrä aikaa ennenkuin saa luvalla hakea avioeroa). Avioliiton tarkoitus häviää "kokeillaan nyt mitä tästä tulee" ajatuksella.

Tästä voisin kirjoittaa ihan oman postauksenkin kun olisi vaikka kuinka paljon vielä sanottavaa! Ehkä jätän Emiliallekkin jotakin kirjoitettavaa :)


EMILIA

Minä olen tästä aiheesta jo hieman kirjoittanutkin
Hanko Pride 2016 julkaisussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!