06 marraskuuta 2016

Rakennusprojektista

Mitäs edellisen tilannekatsauksen jälkeen on tapahtunut...

Muistatteko että annoin siunauksen ensilumelle edellisessä kirjoituksessa? No seuraavana päivänähän se sitten tulikin. Aika täydellinen ajoitus tuon puuhamajan katon kanssa.



Viimeksi kerroin että ensimmäinen pohjamaalaus alkoi. Kun kaikki seinät oli pohjamaalattu ne hiottiin, kitattiin uudestaan, hiottiin, pohjamaalattiin kittauskohdat ja joiden seinien/kattojen kohdalla tämä tehtiin kahdestikkin, jonka jälkeen oli pintamaalin vuoro. Nyt suurin osa kaikista seinistä ja katoista ovat saaneet valmiin pinnan! Markon veljen kaveri joka on ammattimaalaja oli auttmassa yhden päivän ajan. Luulisi että maalaaminen on vain värin rullaamista ylös alas, mutta voin kertoa että pienillä jutuilla ja nikseillä saa huomattavasti paremman lopputuloksen.

Tiesittekö muuten että valkoisia värejä on tuhatsatamiljoonaa. Kun kävimme rautakaupassa valitsemassa väriä selailimme monta lehteä ja väripalettia läpi, kaikki valkoisia mutta erisävyisiä. Jotkut enemmän harmaita ja sinertäviä kun toiset olivat lumenvalkoisia tai hieman kellertäviä. Sitten värin lisäksi pitää vielä valita mihin maaliin kyseinen pastaväri sekoitetaan ja onko se kiiltävä vai himmeä tai jotakin siltä väliltä....

Halusimme alunperin ottaa Lumi maalin, mutta se oli melkein neljä kertaa kalliimpi kuin aivan perus valkoinen maali mitä "yleensä" käyetään. Joten otimme saman perusmaalin mitä olemme aikaisemminkin käyttäneet ja siihen sävytimme "Paperi" valkoisen. Joten nyt meidän talossa möllöttää puolihimmeät paperinväriset seinät. Kattoon otimme myyjän ehdotuksen perusteella täyshimmeän pohjamaalin (sanoi että kyseinen pönikkä on huomattavasti halvempi kuin "oikea" kattomaali mutta on aivan yhtä toimiva. Sama myyjä on aikaisemminkin palvelleet meitä joten luotamme häneen sanaan - ja uskon että tämä kyllä pitää paikkansa, miksi hän muuten yrittäisi myydä halvempaa tuotetta?).



Meidän talo ja sisustus tulee olemaan nykyaikaista/modernia, miten sen nyt muotoilisi? Kiinteät päävärit ovat musta, valkoinen ja harmaa. Huonekalut ovat acaziaa. Mielestäni tällainen sisustus on tyylikästä ja helposti muokattavissa eri tehosteväreillä.

Meidän ja pikkumiehen huone on kuitenkin saanut/on saamassa tehosteseinän/-seinät. Molemmissa huoneissa tehosteväri tulee olemaan sininen. Pikkumiehen huoneessa väriksi valikoitui Tikkurilan päiväuni jota tulemme myös käyttämään leikkihuoneessa. Meidän huoneeseen olin alunperin unelmoinut sellaista värikästä mutta tyylikästä lilan väristä seinää. Löysimme jopa hyvän lilasävyisen maalin kun hieman vahingossa kompastuimme Taika helmiäismaaliin.

Lilan sijaan ostimme purkillisen sinertävää helmiäismaalia ja leveän siveltimen kuviointiin.

Suht pienen purkin (nyt en muist litramäärää...) hinta oli vajaa 100€, kallista maaliahan se on, mutta ehdottomasti sen arvoista. Maalissa on metallinen hohto ja väri vaihtelee valaistuksen mukaan. Värisävyt saavat eri vivahteita myös riippuen mistä ja miten sitä katselee.
Pohjamaalin päälle maalasin ensin yhden kerroksen helmiäismaalia. Annoin kuivua jonka jälkeen aloitin pinnan työstämisen. Ensin tietenkin kulmat, ja sitten maalasin toisen kerroksen maalia noin metrin eteenpäin jonka jälkeen otin tekokuitusiveltimen. Hieman maali siveltimeen ja sitten vetoja ristiin rastiin. Se mikä tässä vaiheessa oli haastavaa oli saada pinta siistiksi mutta ei liian siistiksi. Meinaan, vedot eivät saa näyttää kaavamaiselta vaan ne pitää olla tyylikkäästi sikinsokin. Kuulostaa helpommalta kuin mitä se oli. Mutta sainpa tehtyä ja pakko myöntää että olen kyllä tyytyväinen :) näin Matti Meikäliselle joka ei ole maalari tai taitelija niin se onnistu kyllä yllättävän hyvin.



Kuvat ei anna seinälle, tai siis värille, oikeutta. Otin myös kuvan myöhään ja hunolla valaistuksella. Eikä sekään auta että kaksi koiraa tuli heijastaamaan omaa varjoonsa seinälle :D haha, ihanat raksakaverit!



 Leikkihuoneeseen olisin halunnut todella kirkkaat värit, neontyyppiset värit! Ensiksi tämä oli vain salainen toive, jotenkin tuntui että seinien on pakko olla neutraalit?
Ajatus muhi hetken ja uskalsin sitten ottaa asian puheeksi  Markon kanssa :D Vastaanotto ei ollut ensiksi sitä mitä toivoin, mutta selvensin ajatustani, näytin muutaman kuvan ja kerroin minkälaista kokonaisuutta olin ajatellut. Hänkin lämpeni tälle ehdotukselle ja saimme yhdessä valittua värit.




Sininen, vihreä ja keltainen! Tikkurilan päiväuni, tikkurilan wasabi ja tikkurilan banaani. Nämä kolme sulautuvat hyvin yhteen (yllä oleva kuva vääristää kyllä noita värejä). Koko lattialle tulee tatami joka sitten puolestaan saa hillitymmän värin (harmaa/musta?) ja tekee kokonaisuudesta yhtenevän. Mielestäni leikkitilan pitää olla leikkiin ja liikkeeseen kannustava lapsen näkökulmasta. Tylsäähän se olisi ollut laittaa valkoiset seinät tai vaikka harmaata. Huone toimii samalla aikuisten urheilutilana, mutta ensisijaisesti haluan että se tehdään lasten takia. Heidän leikkitilaksi.
Neonvärejä en saanut, Markolta tuli hyvä pointti että ne pomppaa silmille ja niihin ehkä kyllästyy nopeammin kuin hieman hillitympiin väreihin. Kaksi sinistä seinää on maalattu ja toivon mukaan pääsen ensi viikolla tekemään vihreän seinän (ikkunaseinä) ja keltaisen.



Työ-/vierashuoneessa on jo laminaatit. Lähipäivinä meidänkin huoneen lattia valmistuu. Tämä ihan sen takia että saamme "valmiita" huoneita ja samalla varastotilaa. Keittiö, khh ja vaatekaapistot tulivat myös tällä viikolla. Se oli itseasissa syy miksi alunperin meillä oli hieman kiire saada yksi huone valmiiksi.



Mitäs muuta. Tänään LVI-vastaava kävi ja hän teki omia taikojaan ja jos ymmärsin oikein niin nyt pystymme jo ottamaan vettä sisäpuolelta. Jippie.

Ensi viikolla Sydänmuuraus tulee ja viimeistelee takan. Toivon mukaan laatoitustyötkin alkaisivat ensi viikolla! Laatoittamistahan on jonkun verran...

Poistoilmalämpöpumppu tyyppien piti tulla jo tällä viikolla, mutta pumpun toimituksen kanssa oli jotakin häikkää. He lupasivat tarkastaa pumpun tilanteen ja tulevat sitten kytkemään sen ensi- tai sitä seuraavalla viikolla.  Tämä sopii meille oikein hyvin. Olisi hienoa jos ehtisimme saada kaikki laatoitettavat lattiat valmiiksi ennen kun he tulevat. Lattialämmitystä ei voi nimittäin (tai kannata) laittaa päälle ennenkuin laatat ovat saanet olla muutaman päivän.

Keittiön kivitaso, poreamme, hanoja, sohva, led-nauhoja ja muuta on tilattu. Osa on tullut osa odottaa toimituspäivää. Rahaa vain menee ja menee vaikka sitä yrittääkin hieman pihistellä! How is that possible :)

Tässä siis olemme nyt... Valmista pintaa on jo paljon ja tuntuu jo että olemme loppusuoralla. Samalla kuitenkin tuntuu että tämä on loputonta ja on ihan hirveestä tehtävää vielä... mikä siis on tottakin.


-Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!