19 joulukuuta 2016

Siskosten Maanantai Mietinnät

Mitä haluaisit oppia / mistä haluaisit oppia lisää?

EMILIA

Historiasta ja psykologiasta. Molemmat ovat aina kiinnostaneet minua, lukiosta oli tarkoitus välivuoden (joo, välivuosi ei ollut järkevä ajatus) jälkeen hakea yliopistoon lukemaan psykologiaa, näin ei kuitenkaan käynyt vaan työelämä vei mennesään.

On tosiaan paljon asioita mistä haluaisin tietää lisää, siis todella sisäistää tietoa, tässä nyt muutama miete:

- Avaruus on todella kiinnostava, en jotenkin jaksa uskoa, että olemme ainoat jotka tätä universumia asustaa.
- Ihmisten ja eläinten evoluutio (ei, en usko Aatamiin ja Eevaan). 
- Matematiikkaa en ymmärrä alkuunkaan, en MILLÄÄN tajua logiikkaa laskujen takana. Ja kuinka joku joskus on vaan määrittänyt, että x + y = z ja asia nyt vaan on näin. Mutta kun siinä kuulemma on ideaa takana, minä en tätä vaan näe enkä ymmärrä. Olisi hauska ymmärtää.
- Haluaisin osata korjata auton itse sen mennessä rikki tai kun siitä kuuluu "joku sellanen ääni" tai "joku lamppu siellä palaa, se näyttää lamppuhengen sellaiselta jutulta".

Näitä voisi jatkaa loputtomiin mutta tuossa nyt muutama.



MATILDA

Miten pitkä tämä lista saa olla? :D  Haluaisin oppia niin paljon kaikkea ja kehittyä niissä asioissa mitkä jo osaan.

Niin kuin siskonikin vastasi, niin psykologia kiinnostaa minuakin. Miksi me ihmiset käyttäydymme niin kuin teemme ja miten käyttäytyminen muuttuu erilaisista tilanteista johtuen. Toisaalta tykkään myös siitä, että en aina ymmärrä miksi joku tekee niin kuin tekee. Välillä haukun näitä ihmisiä tyhmiksi (hehe, muistakaa huono huumorintajuni) tai sitten mielenkiintoni herää että mitenköhän nuo ajatukset tuntuisi omassa päässä. Siitä tulee hauska ja kiinnostava ajatusleikki. Myysteriit ovat aina kivoja!

Vahvempi tieto kemiasta avartaisi omaa maailmaa aika paljon. Taas kerran ymmärrys saisi aikamoisen potkun persuksiin jos tieto- ja taitotaso nousisi tällä saralla.

Olisi hieno osata koneiden ja laitteiden mekaniikkaa. Tai siis. Nähdä ja ymmärtää miten esim. tietotekniikka tai autot toimii, puhua konekieltä. Marko on aivan huippuluokkaa tässä asiassa. Hän on real life McGyver, sellanen superhyvä handyman. Kun itse olen valmis heittämään jonkun laitteen seinään, hän ottaa ruuvarin käteen ja kohta laite pyörii niin kuin pitääkin. Tällaisen taitolokeron haluaisin tuonne omaan päähän myös.

Mutta, aion kuitenkin sanoa että haluaisin oppia laulamaan! Pysyn hyvin nuotissa kun laulan, mutta haluaisin oppia käyttämään ääntäni. Laulaminen ei ole pelkästään nuotissa pysymistä, vaan se on niin paljon enemmän. Haluaisin oppia tuntemaan muusikiin koko kehossa ja jopa nähdä sen musiikin.
Lauluäänenikään ei ole mikään erikoinen, mutta olen kuullut että lauluääneä voi muokata. Kovalla harjoittelulla lauluäänestä voi tulla aivan erikuuloinen kuin puheäänestäsi. Onko joku vetässyt minua nenästä vai pitääkö tämä paikkansa?

Laulaminen ei ole välttämätöntä elämässä selviytymiseen, mutta se antaa paljon iloa ja lämpöä elämään. Tähän lisäksi voisin mainita että olen niiin mustis sellaisille jotka osaavat soittaa eri soittimia. Ja vieläpä niin että joku sanoo jonkun biisin, ja sitten toinen rupee rämpyttäämään sitä tuosta noin vaan. Tiedän että se on kovan työn takan tuo rämpytys, mutta kun jag vill också kunna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!