05 joulukuuta 2016

Siskosten Maanantai Mietintä

Jos saisit nimetä siskosi uudelleen, minkä nimen antaisit?


EMILIA

Matilda on ilmetty Matilda (Matilda tarkoittaa voimaa ja sitä tässä naisessa on kuin pienessä kylässä) mutta jos joku pitäisi keksiä niin antaisin jonkun lujatahtoisen naisen nimen.. Sellaisen, joka tekee taukoamatta töitä perheensä ja muiden eteen. En vaan keksi ketään tällaista naista, Matilda on one of a kind :) Mutta Prinsessa Madeleine tekee paljon hyvää lasten eteen, joten Madeleine voisi sopia.

Toki 1700-luvun torpan Hilda sopisi myös, Hilda kun lypsi lehmät ja kantoi kauraa nyssyköissä pitkin kyliä.



MATILDA

Emilia nimi juontaa juurensa nimestä Emil ja tarkoittaa vilkasta. Äitimme valikoi nimet harkiten ja pakko sano että ne osuivat kyllä aika nappiin. Minä pullerotyttönen kanniskelin 10kg:n ämpäreitä ennenkuin opin kävelemään ja Emilia kasteli mummin kukat viidessä minuutissa kun muilla se kesti tunnin...

Mutta jos pitäisi antaa jokin toinen nimi siskolle se olisi jokin kaunis nimi. Emilia on täynnä kauneutta, niin ulkopuolelta mutta ennenkaikkea sisältä. Nimi ei myöskään olisi mikään supisuomalainen. En näe tätä naista yhden maan naikkosena, hänellä on vapaa sielu ja nimen pitää kauneuden lisäksi huokua kahlitsemattomuutta.

Ehkä Melody tai Davina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!