23 kesäkuuta 2016

10 osaa

Taas minä täällä hei...

Kun perustimme tämän blogin ajattelimme Emilian kanssa että kirjoittelisimme kaksi kertaa viikossa, yksi teksti per nenä. Tämä tuntui jotenkin sopivalta määrältä... ei liikaa tekstiä, mutta kuitenkin tarpeeksi että ette tylsisty siellä ruudun toisella puolella. Tällä tahdilla takaisimme myös että meillä on jotakin järkevää kirjoitettavaa (tosin varoittelimme laatuongelmista jo ensimmäisessä julkaisussa). 

Emilia osaa pitää tästä tahdista kiinni, minä en sitten alkuunkaan...




Tuntuu että koko ajan olisi jotakin kirjoitettavaa. Pidän välillä itseäni kuristusotteessa että en tule koneen ääreen naputtelemaan. Joku ehkä miettii miksi? No minäpä kerron teille...

Koska ei minulla nyt oikeasti ole mitään fiksua kirjoitettavaa. Höpöttelisin vain niitä näitä. Kait se on tarkoitus että lukijat aina välillä hyötyy jotakin blogin lukemisesta? En tiedä mikä saa tämän sisäisen taitelijani(?) näin kukoistamaan ja pyrkimään lentoon. Olisikohan jonkinlaista alkuinnostusta?

No jokatapauksessa, nyt minusta tuntuu että minulla on hyvä kirjoitusidea. Minä taidan vissiin olla aikamoinen suunnittelija, tai näin olen ainakin kuullut. Ajattelin nimittäin että rykäisisin 2,5 kuukauden maanantai-julkaisusetin. Eli siitä, miten me päädyimme tällaisiin ratkaisuihin mihin olemme nyt päätyneet. Otsikot olisivat:

1. Kerrostalo vai omakotitalo
2. Pk-seutu vai maalla
3. Ostaa vai rakentaa
4. Tontti ostoksille
5. Suunnittelu kaiken A ja O
6. Kilpailutus ja budjetti
7. Ensimmäinen/Ensimmäiset toimitukset tontille
8. Perustukset
9. Pitkästä tavarasta vai elementeistä / valmistalo
10. Sisätyöt + Pihatyöt

Kuulostaa ehkä tylsältä, ja voi jopa ollakkin, mutta jos olet rakentamassa/olet ajatellut rakentamista jossain vaiheessa/joku läheinen on rakentamassa niin noista teksteistä voi ehkä löytyä jotakin hyödyllistä.

Ja vaikka ei itse olisikaan ikinä, milloinkaan, koskaan missään tapauksessa rakentamassa, ja kukaan lähipiirissäkään ei ole, niin yleistietoahan tuossa on.

Mutta jos tuntuu että tällaiset teemat ei ole sinun juttu, niin ei kannata maanantaisin klikkautua blogille. Ajattelin nimittäin että joka maanantai, 10 viikon ajan, laittaisin yhden osan tänne. Jotkut pidempiä kuin toiset.

Toivottavasti ainakin joku saisi jotakin irti noista. Ja ehkä jos meilläki jossain vaiheessa elämää tulee toinen rakennusprojekti vastaan pystyn täältä käydä katsomassa mitä silloin tuli ajateltua ja tehtyä. Ja tietty onko sitä ollenkaan viisastunut iän myötä... luultavasti ei :D

-Matilda


[Lisäys: Nämä tekstit ovat pelkästään suomenkielellä]
Niin kuin ilmoitin aikaisemmin. Kaikki kirjoitukset jotka liittyvät rakennusprojektiin ovat vain suomenkielellä.




Svenskspråkiga

10 måndagar frammåt kommer det komma texter om hur vi har landat i sådana beslut vi har. Texterna kommer ha rubrikerna:
 
1. Höghus eller egnahemshus
2. Huvustadsregionen eller landet
3. Köpa eller bygga
4. Köpa tomt
5. Bra planerat hälften vunnet
6. Budjet och offert tävlandet
7. Första leveranserna till tomten
8. Husets grunder
9. Bygga av bräde eller elementhus/modell hus
10. Inredning och gårdsarbete

Tyvärr kommer texterna bara vara på finska - som jag redan meddelade i ett annat inlägg. Men om något av rubrikerna intresserar så kan man ju alltid ta en titt igenom fastän det inte är på eget modersmål.
Om det inte intresserar överhuvudtaget så rekommenderar jag hoppa över inkommande 10 måndagarna i denhär bloggen :) -men fortsätt gärna titta in någon annan dag!

-Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!