11 kesäkuuta 2016

Rakennusprojektista

Minä lupaan teille että ei tule neljättä Matildan kirjoittamaa postausta. Seuraavan kerran saatte lukea hyvää suomenkieltä ja Emilian juttuja :) 
Mutta ajattelin nyt teillekin kertoa miten tuo rakennusprojekti etenee...

Maanantaina sain soiton. "Hihna-auto on mennyt rikki ja ei pääse tontille tänään" . Sydän pomppasi kurkkuun, mutta onneksi hän jatkoi lausettaan "... mutta saatte sen sijaan pumppauton, ja tietenkin samaan hintaan" (Pumppu on muuten kalliimpi).
Mahtavaa! Ensinnäkin se että keikka ei peruuntunut, mutta pumppuauto on huomattavasti parempi purkutapa kuin hihna-auto. Plus se, että hihna autoon mahtuu 9m3 betonia maximissaan, ja se oli meidän tarve. Joten 9m3 ei riitä, pitää laskea hukkaa päälle - joten betonia pitäisi olla 9,8m3. Pumppuautoon mahtuu 6m3, joten heidän on jokatapauksessa tultava kahden kuorman kanssa - joten näin ollen saimme tarvittavan määrän! Jooo tiedän, liikaa matikkaa tähän, pyydän anteeksi,


Myllylän betoni ajeli pihaamme ja anturavalun tekeminen lähti käyntiin. Äitini oli metsässä vaellusleirillä ja siskoni oli töissä, joten vaikka tontilla olinkin niin lapsen perässä juokseminen oli minun tehtävä. Marko tarvitsi lisäkäsiä, onneksi hänen serkku Rolle tuli apuun!
Myllylän betonimies pursutti betonin letkusta, Marko tasoitti karkeasti ja Rolle tuli perästä laaserin kanssa ja viimeisteli. Minäkin pääsin apuun about puolessa välissä kun pikkumiehen kummisetä tuli suorittamaan kummitehtäviään. Pate riehui pojan kanssa ja minä menin laaseri ja lapiomieheksi Rollen avuksi. Millilleen suora antura oli lopputulos! Kiitokset apuvoimille.
Suosittelen Myllylän betonia - nopeaa ja tarkkaa työtä. 



Tällä viikolla jätevesijärjestelmä valmistui ja se peitettiin maalla. Stora Enso haki myös viimeiset puut pois. Niistä saamme ehkä 800€? Saapi nähdä, ei siellä ollut kun ehkä 15 tukkia, muut meni sitten sekakuituina.
Saimme myös sähköä tontille tällä viikolla, ja tavaraa vaan tulee ja tulee (kattokaa nyt tota styroxin määrää!). Mitäs muuta... niin: 
Marko onnistui hautaamaan kihlasormuksensa - Markon isä taas onnistui löytämään sen metallipaljastimen kanssa. Onneksi!
Sokkelin teko on seuraavana vuorossa. Muurarina toimii Marko ja betonimyllyä pyörittää äiti, tai se äitiä. En tiedä kumminpäin, mutta pyörii kumminki.



Minäkin menin tänään tontille poikien kanssa. Koirat tekivät omia juttujaan ja pikkunen otti nokoset tontilla. Autoin sen mitä pystyin.. linjalankojen merkkaus ja laittaminen, harkkojen vienti anturan viereen ja yleisesti ottaen olin vaan Markon orja-apurina. Minä lähdin kotiin iltapuurojen aikaan ja nuo kaksi jäi vielä muurailemaan. Jos jollakin on yhteiset työaivot niin se on Markolla ja äidillä. Niillä on ihan alusta asti toiminut tuo yhdessä työskentely. Minulla ja Markolla taas ei. Olisittepa nähneet minkälainen katastrofi meidän ensimmäinen tapetointi oli. Ihana pinkki sammettinen tapetti mutta se olikin ainut ihana asia siinä tilanteessa, voi apua. Onneksi olemme siitä vähän kehittyneet.

-Matilda


Allt dehär med husprojektet tänker jag nog skriva endast på finska. Det blir så lätt så långa texter, och sedan att översätta tar sin egen tid. Plus att alla termer och sådant vet jag bara på finska :D det skulle bara bli komiskt om jag skulle göra ett förösk på att få texterna översatta. Inte ens roligt komiskt, utan sorgligt komiskt...

Husprojektet kan ni följa med via bilderna, och förståss om ni skriver någå frågor eller funderingar angående bygget till kommentarsfältet, är det ju självklart att jag besvarar dem på svenska!

Vi håller nu på att göra grunderna till huset - mycket gjort, ännu mera kvar. Tålamod behövs - men man belönas sen när det är klart :)

-Matilda

4 kommenttia:

  1. Meidän naapurissa rakennetaan taloa. Jätevesijärjestelmä kuulemma on valmis huomenna. Kiva on seurailla rakentamista. Onneksi kihlasormus sitten löytyi metallinpaljastimella. http://www.sktsuomi.fi/tuotevalikoimamme/jatevesipumppaamo-lps2000e/

    VastaaPoista
  2. Olipa tuuri, että kadonnut kihlasormus löytyi metallinpaljastimella! Meillä on täällä Kiteellä myös isompi urakka edessä kun mökille pitäisi saada uudet sadevesijärjestelmät. Menee kuitenkin varmaan ensi keväälle, kivempi rakentaa kun säät sallii.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että kihlasormus löytyi. Mekin juuri pähkäilemme noita eri jätevesi- ja puhdistusjärjestelmiä. Hieman olemme harkinneet WehoPutsia. Onnea sokkelin tekoon!

    VastaaPoista
  4. Hyvä että saitte pumppuauton paikalle, eikä koko anturavalun tekeminen peruuntunut. Aikamoinen urakka tuo talon rakentaminen. Meillä olisi vuorossa jätevesijärjestelmän asennus mökille, koska ajattelimme uudistaa sen, koska systeemi on todella vanha. https://www.maanrakennuspajunen.fi/maanrakennus

    VastaaPoista

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!