27 elokuuta 2016

Erilaisuus on rikkautta


Olimme alkuviikosta suunnitelleet että pikkumiehen famo tulee tontille tänään pitämään pojalle seuraa jotta minä pääsen likaamaan käsini. Eilen kuitenkin soitettiin päiväkodista että poika huutaa hysteerisesti ja oli kuulemma lämpöä myös. Sanoin heti Markolle että viikonlopun suunnitelmat menevät uusiksi, ei pikku sairastelijaa voi raahata mukaan tontille. Tänään kun heräsimme joku oli kuitenkin vaihtanut sen pienen rassukan pirtsakkaan poikaan! Joten eihän siinä ollut muuta kuin kamat kasaan, poika kainaloon ja koirat autoon.

- Pikkumiehellä varmaan hampaita puskemassa läpi. Meidän poika ei ole ikinä kauheasti kuolannut, mutta nyt parin päivän ajan alaleukaa on välillä pitänyt käydä pyyhkäisemässä. Olen myös ymmärtänyt että vuotava nenä ja hieman lämpöä voidaan myös yhdistää hampaiden puhkeamiseen?

Yritin katsoa suuhun sormeani menettämättä ja mielestäni siellä oli kolme valkoista haamuviivaa... mutta se jää nähtäväksi jos nykyiset 7 nököä saa seuraa lähipäivinä.


Famo tuli tontille ja he leikkivät tonttileluarsenaalilla, kävivät poimimassa kanttarelleja, söivät mustikoita ja paimensivat koiria.

Minä, Äitini, Marko ja Pate touhusimme talon parissa.










Minä muurailin saunan seinää äidin kanssa - ja kyllä, siinä pitää olla nuo aukot. Niin huono muurari en kuitenkaan ollut. Tuohon "T-aukkon" tulee lasiseinät ja -ovi.


Pojat olivat meidän yläpuolella häärämässä ilmastointiputkien kanssa.


Paras ja ihanin Pate!


Pate oivailsi miten ilmastointiputkia käytetään (muistuttakaa, että emme pyydä häntä uudestaan ilmastointiputkien asentamiseen).

Muistatteko kun tässä postauksessa intoilin meidän takasta? Se on nyt pintarappausta vaille! Takka viimeistellään juuri ennen lattioiden laittamista - mutta tämän näköinen se on nyt:







-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.




Tämän päivä jälkeen tulin miettineeksi, että on pikkumiehen famo ja mommo vaan niin erilaisia. 

Famo osaa loihita kankaasta ja langasta vaikka mitä, kun taas mommo ei tiedä miten pitää neulasta kiinni pistämättä itseään. Sen sijaan jos annat mommolle vasaran, naulaa ja jotakin mihin hakata niitä nauloja, niin hän osaa taiteilla kaikkea maan ja taivaan välillä!

Jos pikkumies lähtee metsäretkelle famon kanssa hän saa oppia mitä sieniä kannattaa poimia ja mitä marjoja voi syödä. Mommon kanssa opetellaan puissa kiipeilyä ja miten voi turvallisesti hyppiä kiviltä alas. Famon metsäretki loppuu ruokapöytään missä syödään pomittujen sienien kanttarellisoossia, kun taas mommon metsäretki todennäköisesti loppuisi sammalpainiin ja juoksukilpailuun kotiovelle.

Miten ihanaa onkaan että lapsemme saa kokea nämä molemmat puolet.

Olen kiitollinen että pikkumiehellä on näin mahtavat isovanhemmat kuin hänellä on <3

Kiteyttäen: Erilaisuus on rikkautta!


-Matilda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!