06 syyskuuta 2016

10 syytä rakastaa syksyä




Ensinnäkin, syksyä rakastetaan noin kolmen viikon ajan, tämän jälkeen uutuudenviehätys kaikkoaa kuin pieru Saharaan ja syksy ei olekaan enää kiva. Mutta tähän kolmeen viikkoon mahtuu silti kivoja asioita jotka liittyy syksyyn:

- Kynttilät

- Tuhat ja sata eri teepussia

- Nuo kaksi yhdistettynä. Olen niin kliseinen, että rrrrakastan sytytellä syksyn tullen kynttilöitä palamaan ja muutenkin ottaa taas käyttöön "tunnelmavalaisimet". Tämä minun kyseinen tunnelmavalaisin on seinästä irti huhtikuusta syyskuuhun, mutta nyt päässyt taas oikeuksiinsa. Ja mikä onkaan sen parempaa kuin käpertyä sohvalle imemään teetä kynttilänvalossa ja joku hyvä kirja vielä kaverina. 

Kuva viime syksyltä, mutta ajankohtainen taas


- Kirjoista puheen ollen, olen pitkään vastustanut E-kirjoja. Minun mielestä, jotta saa täydellisen lukijakokemuksen, pitää kirjaa pystyä hipelöimään ja taivuttelemaan käsissä mutta kuinka väärässä olinkaan. Luen itse mieluiten ruotsiksi, joten latasin Nextory sovelluksen Appstoresta ja siis apua, olen koukussa! Kirjaa ei voi "unohtaa" pakata mukaan kun se kulkee puhelimessa mukana missä ikinä olenkaan (puhelin ei koskaan unohdu kotiin kun esimerkiksi lähtee töihin :)). Kirjoja on ihan mieletön määrä ja tällaisena lukutoukkana kirjat ei ihan heti lopu kesken.

- Aurinkoiset syyspäivät ja kaikki mahtavat värit. Kuinka ihana onkaan astua ovesta ulos sellaiseen kirpakkaan syysilmaan aurinkolasit silmillä?

- Sateiset syyspäivät on myös omalla tavallaan upeita, kunhan ei tarvitse ulkona hirveästi taapertaa. Tähän on kuitenkin lisättävä, että vaikka sade onkin ihan ok, niin tuulta en voi sietää. Tuuli sotkee hiukset huulikiiltoon/-punaan ja hiuksiin meinaa tukehtua.  

- Nyt kun Lihapulla on sen verran iso, voidaan myös riehua lehtikasoissa, se on syksyssä myös hienoa. Mä liputan lehtikasojen puolesta!

- Syysvaatteet! Saappaat, trenssit, kaulahuivit ja minun ah niin ihanat nahkahanskat. Jos minun pitää valita lemppari vuodenaika pukeutumisen suhteen on se ehdottomasti syksy (ja kevät..). Pipoa ei vielä tarvitse ja naama ei valu hiestä pelkästä hengittämisestä kuten kesällä on tapana.

- Syksyllä on myös ihan hyväksyttävää vaan olla sisällä tekemättä mitään. Katsoa vaikka sarjoja, kaivaa napanöyhtää, kirjoittaa elämänkertaa, you name it. Kesällä on aina hirveä paine carpe diemmaa ja elää jokaista päivää kuin se olisi viimeinen, aina pitäisi olla tekemässä jotain koska "kesä on niin lyhyt". 

- Viimeisin, muttei vähäisin, salibandykausi alkaa!


Tällaisia mietteitä heräsi näin äkkiseltään. Hyvää alkanutta viikkoa!

Tämäkin viime syksyltä, lehtikasat on myös aika kivoja.

- Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!