21 syyskuuta 2016

Kenkätuskailua


Poika kasvaa ja niin tekee jalkakin. Tuskailin kaupassa ja yritin selvittää ajatukseni että saan jotakin selkoa mitä nyt olisi järkevää ostaa. Ravasin varmaan 45 minuttia samojen kenkäparien edessä ja en saanut päätöstä tehdyksi. Outoa kyllä kukaan myyjä ei tullut apuun... toisaalta en usko että sekään olisi auttanut minua - olenhan kuitenkin horoskoopiltani vaaka!

Nykyiset Niken kengät ovat kokoa 21 ja pottuvarpaat ei tahdo enään oikein mahtua. Joten luonnollisesti seuraava kengänkoko on 22. 

MUTTA kysymys kuuluu, mitkä kengät?

Huomasin viime viikolla että nyt voisi olla aika ostaa isommat ja heti oli selvää että ostan täysin samanlaiset, mutta kokoa isommat vain. Joten tänään marssin XXL:n ja nappasin samaiset Niken lenkkarit käteen ja samantien pääni yläpuolelle syttyi valo... syksy - aivan, märät kelit tulossa!

Siitä se tuskailu sitten alkoi.
Niken lenkkarit eivät sovi märkiin keleihin ja en halua että sellaisena perus syyspäivänä kun nyt kaikki on hieman kosteaa herra joutuu töpöstelemään kumpparit jalassa. Eli on hankittava goretex kengät joilla hitusen pidempi varsi - sellaiset maksaa 40-80€! LAPSENKENGÄT. Huhhu, samanhintaiset kuin aikuisten. En tosin raaski laittaa lastani kengittä päiväkotiinkaan joten onhan ne hankittava...

Niken kengät takaisin hyllyyn ja nämä saivat paikan kainalostani:



Söpöt, tyylikkäät ja tarrakengät. Geox Respirat - Goretexia ja sisäpuolella lämmin vuori. Hinta 49.90€ XXL. Varmasti hyvät kengät mutta kyllähän nuo hinnat hieman kirpasee.


Mutta talvikin tekee tuloaan, tai no, ainakin miinuksen puolelle mennään varmaan lähitulevaisuudessa? Kannattaisiko suoraan ostaa talvikengät? Kun nekin maksaa 40-100€. Jos nyt nuo geoxit on vain kuukauden verran käytössä niin eikö pikkuherra voisi suoraan käyttää talvikenkiä? Ei tarvitsisi sitten jättää talon kylpyhuonetta kaakeloimatta...

Heivasin paketteja ees taas, soitin Markolle, kävelin hyllykköjen välissä tuhat kertaa ja päädyin sitten ostamaan kahdet kengät. Nuo Geoxit ja sitten talvisaappaat jotka ovat vielä yhtä kokoa isommat, eli 23:set. Onhan nuo Geoxit kevyemmät jalassa kuin talvisaappaat ja kun en nyt ole mikään ennustaja niin en tiedä onko talvi tulossa huomenna vai vasta helmikuussa....



(Ainiin, sukat ja hanskatkin vahingossa jäi käteen.)


Talvisaappaat olivat myös Goretexia ja varsi oli tukeva sekä korkea. Tuntuivat lämpöisiltä kun tungin kätöseni töppösen sisään. Viking 39.90€ XXL. Edullinen saapas moneen  muuhun verrattuna, mutta en usko että olisin saanut tuplasti paremmat kengät tuplahinnalla. Nämä kelpaavat oikein hyvin.

Kun kengät oli valittu jatkoin vielä jonkun aikaa tuskailua. Nimittäin noitten kokojen kanssa. Mutta en lähde enään avamaan sitä hikoilukierrosta, jääköön se oman sensuurilinjani alle.

Paljoltihan valinnanvaikeus johtui myös hinnoista. Tuntuu jotenkin pöyristyttävältä maksaa tuollaisia summia niin pienistä kengistä. Mutta uutena ne maksaa.

Minä ostan mielelläni lastenvaatteita kirppiksiltä. Löytyy paljon hyväkuntoista tavaraa ja todella edullisesti. Kengät ovat kuitenkin eri asia. Jokaisella lapsella on oma kävelytyylinsä ja varsinkin tällaiset koot kun lapset opettelevat vasta kävelemään kenkien kuluminen on niin yksilöllistä. 

Meidän pikkuherra ei pysy paikoillaan sekuntiakaan, ei sisällä eikä ulkona, joten haluan että hänellä on hyvät kengät jotka tukevat hänen jalkaansa ja askelta. Passivoittaahan se ihmistä jos kengät ovat epämukavat, hiertävät tai eivät tue tarpeksi, eikö totta? Vaikka toivonkin välillä että pikkumies voisi ottaa lyhyen hengähdystauon en halua että epämukavat kengät ovat syy paikalla oloon.

Joten tässä sitä ollaan, lompakko taas hieman kevyeempi. Ajattelin että samaan konkurssiin voin ostaa itselleni myös softshell takin. Edellinen meni rikki joten tarpeen tuli - mutta toisaalta olisin pärjännyt ilmankin :D Takki oli kuitenkin alennuksessa ja samalla se voi toimia pienenä palkintona kun onnistuin tekemään jonkun päätöksen noitten kenkien suhteen. Vaikka nyt kun asia tuli puheeksi niin enhän oikeastaan edes tehnyt mitään päätöstä, otin vain molemmat kengät vaikka oli tarkoitus ostaa jommatkummat...



-En palauta takkia!





-Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!