03 syyskuuta 2016

Rakennusprojektista




Rakennustyömaa tarkastajat paikalla!




Edellinen tilannekatsaus oli 7 elokuuta ja silloin runkokatselmus oli tehty ja ulkokipsilevyt lyöty kiinni. Pate ja Marko laittoivat hiiriverkon ennen ulkokipsilevyjen asentamista. Alueella ei kylläkään ole erityisen paljon jyrsijöitä mutta rulla maksoi n. 20€ niin laitettiin nyt varmuudeksi, ei siitä haittaakaan ole.






Tänään Emilia oli tontilla lapsenvahtina, minä Marko ja Rolle hääräsimme talon parissa. Marko ja Rolle ulko-ovien kimpussa ja minä pyörin sähkösuunnitelman kanssa kuin päätön kana.

Ennen tontille menoa kävimme taas (ylläri ylläri) rautakaupoissa törsäämässä.
Nyt on wc pöntöt ostettu ja kaikki lattialaatat taloon hankittu. Kittiä ja saumanauhaa, vesierkkaa ja siihen saumanauhaa, muurauslaastia ja -nauhaa, pohjamaalia ja rullia, tuplexia ja muuta sälää mitä nyt tarvitsee ostettiin sitten samalla.

Lattiakaakeleiden kanssa meillä kävi muuten uskomattoman hyvä tuuri. Olimme jo oikeastaan 1,5kk sitten päättäneet minkä laatan haluamme (eteinen, keittiö, ruokailutila ja olohuone) mutta emme vielä olleet raskineet sitä ostaa. Ei ollut tarjouksessa, joten päätimme odottaa kunnes laatoitushetki on lähempänä. Nyt ei ole kauan ennenkuin niitä ruvetaan lätkimään lattiaan joten ajattelimme että tänään on otollinen aika ne käydä hakemassa. Siinä laskettua määrät kysyin sitten myyjältä että "Noniin, tällaisesta määrästä saa varmasti jonkinlaisen alennuksen", myyjä korotti kulmakarvojaan "Aj tuon -25% lisäksi". Heillä oli nimittäin tarjous joka oli ainoastaan tänään voimassa :D joka neljäs paketti ilmaiseksi! Ei pirkule mikä tuuri. Hämmästyneenä mutta tyytyväisenä tokaisin että tuohan kyllä on hyvä alennus jo, se riittää minulle!

Höyrynsulkumuovit ja koolaukset sisäpuolelle. Sitten Marko ja äitini työsti pari päivää ilmastointia. Tekivät pitkää päivää jotta ehtisivät saada ilmastointikanavat valmiiksi ennen katon höyrynsulkumuovia - huomattavasti helpompi näinpäin.



Osa ilmastointiputkia



Työmyyrä ja -apina



Höyrynsulkumuovi ja koolaukset OK



Sitten oli väliseinien alajuoksujen asentaminen jonka jälkeen väliseinien nikkarointi alkoi.
Väliseinärungot kannattaa kasata lattialla vaakatasossa ja sitten valmis elementti nostaa pystyyn.



Alaoikee teksti: Tätä tyyppiä on mahdoton saada häädettyä työhommista

Väliseinärungot paikoillaan!


Väliseinärungot pystyyn ja seuraavaksi kipsilevyjen ruuvaaminen paikoilleen. Ainoastaan yhdelle puolelle jotta sähköpiuhoja saa vedettyä väliseinien väliin.







Tähän väliin sisälattiapinta hiottiin koneella (Marko ja Pate olivat kokeilleet tehdä tämän miehekkäästi - omin lihasvoimin, ja toteneet aika nopeasti että ei he***tti. Kaksi miestä hiomakiven kanssa - 10 min ja 1m2 valmista pintaa. Hiomakoneen vuokraushinta n. 30€/päivä ja alle tunnissa valmista...





Kun takan taakse tuleva väliseinä oli paikoillaan Sydänmuuraus tuli hoitamaan oman osuutensa. Ensimmäisenä päivänä he asensivat takkasydämmen paikoilleen ja seuraavana päivänä hormikin oli valmis. Nopeaa toimintaa.




Pintarappauksen tulevat tekemään kun talo on lattiapintaa vailla. Eli aika loppuvaiheessa jotta pinta ei vahingoitu.


Ikkunat paikoilleen - tässä meidän valokaari ( taas tuo yksi siellä häärää - taitaa haluta omaan asuntoon taas kun ei millään pysy poissa tuolta ;)  kiitos äiti kun jaksat<3 )



Zachin on kova apuri!


Sitten alkoi kylpyhuoneen muuraus. Mietimme ensin siporex levyjä mutta päädyimme perinteisiin leca väliseinäharkkoihin. Tilasimme pari lavaa harkkoja, asennuskiskoja ja muutaman säkin laastia STARKISTA - olivatkin jo seuraavana päivänä tontilla.

Minä ja äiti hoidimme sen pirkuleen saunan seinän joka oli kyllä sellaista näpertämistä. Saimme kuin saimmekin sen valmiiksi ja hienot suorat siivekkeethän ne on. Marko sai toisenkin päivän apua äidiltä muurauksen kanssa ja viimeisteli sitten hommat itse.











Seinien kuivuttua Marko slammasi ne. 








Tässä välissä nosturi kävi työmaalla ja saimme tiilit nostettua katolle. Siinä ei kauan nokka tuhissut kun asennuspari sai katon valmiiksi. Ulkoverhousta oli tässä vaiheessa jo vähän työstetty, mutta nyt suurin osa ulkoverhousta on jo valmis.










Sitten olimmekin yhtäkkiä siinä vaiheessa että sähkösuunnitelma piti ottaa esille! WUPPIDUU!

Tällä viikolla siellä on työstetty johdotusta ja siellä roikkuukin niitä johtopätkiä vähän siellä sun täällä - oikeilla paikoilla kylläkin

[KUVA johdoista]

Saatte nyt kuvitella minkä näköistä se on - laitan huomenna facebookkiin meidän sivulle kuvan tästä johtoparatiisista! En tiedä taas miksi nämä hienot vehkeet ei kuuntele minua.


.
Huomenna mennään tosiaan tontille taas. Minun molemmat perheet apuna - se perhe mihin itse on tupsahtanut ja mistä ei ikinä pääse eroon ;) ja sitten vielä tämä itse kokoamani perhe.

Minä autan sähkäriä ja Marko nyt tekee mitä tekee - se selviää aina sitten kun jotakin valmistuu :D Äitini ja siskoni varmaan on apukäsinä kun niitä tarvitsee mutta muuten heillä on se tärkein tehtävä, viihdyttää ja hoitaa pikkumiestä :) ...ja katsoa että koirat eivät syö naapuria.


-Matilda





10 kommenttia:

  1. Hei!
    Kiitos tästä perusteellisesta urakan dokumentoinnista, todella mielenkiintoista!
    Itsekin olemme juuri talonrakennusprojekin keskellä ja elämä pyörii sen ympärillä. Rakennusurakoitsijat tekevät työtä hyvää vauhtia. Tekemistä on vielä kuitenkin niin paljon, että on mukavaa seurata muiden urakoita ja miten ne etenevät. Lopputulos on tämän kaiken vaivan arvoista!

    VastaaPoista
  2. Mekin päätimme vihdoin miehen kanssa mennä eteenpäin meidän rakennusprojektissa ja tilasimme jo rakennuspalvelunkin pystyttämään meidän asuntoa. Kivaa, kun vihdoin pitkän suunnittelun jälkeen rupeaa saamaan asiat menemään eteenpäin. Teillähän on todella hyvin edistynyt jo hommat ja talon kuori on jo hyvin ylhäällä, kivannäköinen myös ulkoa päin. Paljon tsemppiä rakennusprojektiin!

    VastaaPoista
  3. Totta, ei hiiriverkosta haittaa ole. Hyvähän se on pistää vaikka ei paljon jyrsijöitä olisi. Meillä perustustyöt meneillään, kiva kyllä päästä suunnittelemaan.
    https://www.jarvioy.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
  4. Hauska, että sattui sitten laatat olemaan alennuksessa. Meidän naapurissa tuli vihdoin valmiiksi pysäkointitila. Siihen maanrakennukseen oli käytetty betonimursketta. Nyt on tilaa ystävilläkin jättää auto, kun meille tulee kylään.

    VastaaPoista
  5. Hyvin osui oikea päivä ostaa laatat. Taloprojekti meillä menossa ja ilmastointikanavien laitto meneillään. On kyllä pitkiä päiviä tullut tehtyä täällä ja vielä on paljon tekemistä. https://www.iv-lipasti.com/tuotteet/kanavat-ja-liittimet

    VastaaPoista
  6. Siellä on rakennusprojekti edennyt vauhdilla - hyvännäköistä jälkeä.
    On itse tullut aikoinaan auteltua palokatkojen asentamisessa ja tämä siinä missä muukin rakentaminen on kyllä mielekästä hommaa, ainakin itselle.
    Tsemppiä myös sähkösuunnitelmaan, sen kanssa kannattaakin olla tarkkana.

    VastaaPoista
  7. Tulipa tuosta takasta todella siistin näköinen. Uskon, että hommaa riittää. Meilläkin on rakennusprojekti alkamassa. Viime viikolla vaimon kanssa tilasimme hiilineutraalit betonielementit.

    VastaaPoista
  8. Hienoa päästä projektissa sähkösuunnitelmavaiheeseen! Pitikö teillä muuten tehdä laajoja maatöitä tontilla? Uudelle tontille olisi tarkoitus nousta tönö, mutta ensin pitäisi tehdä räjäytystöitä, että saadaan kalliota pois tieltä.

    VastaaPoista
  9. Iso rakennusurakka teillä! Kiva lukea erilaisia rakennuskertomuksia, koska meilläkin on haaveissa mökin rakentaminen ja nikkarointi ei ole omia vahvuuksia. Lisäksi meidän vanhan omakotitalon päärakennus täällä Helsingissä on alkanut hieman painua ja nyt odotamme pelolla tietoa siitä pitääkö siihen tehdä oikaisu.

    VastaaPoista
  10. Kiitos mielenkiitoisesta kirjoituksestasi rakennustyömaaltanne. Erityisesti eri työvaiheiden dokumentointi on mielenkiintoista luettavaa. Ystävämme ovat myös rakentamassa taloa ja miettivät, että kannattaako tilata kaikki palvelut työmaalle yhdestä paikasta, kuten tankkauspalvelut vai käyttää eri firmoja. https://www.tankkauspartio.fi/

    VastaaPoista

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!