15 lokakuuta 2016

Rakennusprojektista

Noniin, edellisestä tilannekatsauksesta onksin sitten vierähtänit tovi. Viitisen viikkoa tarkentaakseni.

Tämän viiden viikon aikana on tapahtunut paljon sellaista mitä ei välttämättä näe heti päällepäin. Marko on työstänyt sellaisia asioita mitkä vievät aikaa ja ovat talon säilymisen ja toimivuuden kannalta tärkeitä. Tietenkin on myös ulkonäöllisesti tapahtunut jonkin verran.

Nyt voi olla että nämä kuvat ja kertomani asiat eivät mene täysin kronologisessa järjestyksessä. Mutta yritän nyt kuitenkin parhaani mukaan muistella mitä tapahtui milloinkin jne.

-.-.-.-.-.-.-.-.

Ulko-ovet asennettiin ja saatiin Markon ystävältä lainata lämmitintä. Joten talo on tällä hetkellä lämmitetty ja siellä voi yöpyä hyvin mielin - ei ainakaan kylmä yllätä. Siellä on itseasiassa yövyttykin muutama yö.





Viime katsauksessa jäätiin sähköhommiin, tarkalleen ottaen johdotukseen. Kun johdotus valmistui niin hankimme suurimman osan valaisimista, kaikki pistorasiat, kytkimet sekä peitelevyt ja muut.





Taisi tuossa vierähtää kolmisen tuntia kunnes saimme kaiken tarvitsemamme. Tuo kärry, maakaapelirulla ja ryhmäkeskus tyhjensi lompakkoa ihan kivasti. Sähökalusteisiin meni reilut 4 000€.

Siinä kun pääsimme törsäilyn makuun hankimme sitten kaikkea muutakin tavaraa. Wc-pöntöistä kaakeleihin. Niin, me tosiaan päädyimme sellaiseen ratkaisuun että laatoitamme aika ison osan talosta. Oikeastaan makuhuoneet ovat ainoat mihin tulee laminaattia, muut lattiatpinnat ovatkin sitten laatoitettu.





Kun piuhat oli vedetty niin oli villoituksen vuoro,jonka jälkeen seinät levytettiin. Voi että se kuulostaa niin pieneltä hommalta kun sen näin kirjoittaa. Muutaman sanaan saa kiteytettyä tuon homman! Mutta voin kertoa, ja Marko sitäkin paremmin, että on aika hel****nmoinen urakka. Itse en ole pystynyt olemaan muutamaa päivää enempää rakennustyömaalla, mutta Marko käytännössä asuu siellä jo :D onneksi on ystäviä ja perhe joka on ojentamassa auttavaa kättää tarvittaessa.

Pikkumiehen hieno piirrustus näkyy myös tuolla seinässä! Harmi että se on peitettävä...





Kun seinät oli levytetty siivosimme Markon kanssa talon ja valmistelimme kattolevytystä. Vuokrasimme levyhissin (n.10€/pvä) ja siivotulla työmaalla levyhissin liikuttelu on helpompaa ja näin olleen työnteko on tehokkaampaa. Puhumattakaan hermojen säästämisestä. Samasta paikasta vuokrasimme myös nauharuuvaimen - näin jälkeenpäin ajateltuna niin eihän siitä olisi tullut mitään ilman sitä. Säästimme kyllä hurjasti aikaa sillä. Onneksi mieheni on viisas ja osasi ajatella tätä.



Niin kuin näette tuossa yllä olevassa kuvassa niin koolausten alle on laitettu puunpätkät. Nämä painavat höyrynsulkumuovi ylöspäin ja tekee tilaa spotille. Eli jos spotteja oli se 36 kpl niin voitte laskea siitä kuinka monta tollaista puukalikkaa äitini ja Marko törkkäsi kattoon.

Meillä on LED-spotit joten tuo käsittely riitti. Halogeeni spoteille pitää vielä tehdä kotelo erikseen.

Sähkäri kävi kytkemässä kaapeleita ryhmäkeskukseen ja pisti kytkimiä paikoilleen. Seuraavalla kerralla kun sähkäri tulee saamme mahdollisesti jo valoja toimimaan (siellähän on sähköä, mutta käytämme nyt tuota kelaa, toivottavasti pääsisimme siitä eroon kohta).





Jokaiseen huoneen spotit piirsimme lattiaan pisteenä. Sitten kun kattolevyt olivat paikallaan oli helppoa laittaa laaseri pisteelle joka näytti spotin tarkan paikan ja siihen sitten tehtiin reikä mistä saimme kaapelit vedettyä "ulos". Helpompaa kuin mittanauhalla eestaas veivaaminen. 




Katto ja seinälevytyksen valmistuessa tarkistus kierros joka huoneeseen että kaikki levyt ovat tarpeeksi jämäkästi ruuvattu kiinni.

Sitten kittausta kittausta ja kittausta jonka jälkeen hiomista hiomista ja hiomista josta päästäänkin taas kittaamaan. Tätä tuo äitini on ahertanut siellä yötä myöten nytten ;)

Tämä jäi nyt hieman lyhyeeksi, jätin aika paljon asioita pois. Pitää jatkossa hieman tiuhemmin tehdä näitä tilanneraportteja ettei unohdu. Ehkäpä voisi aina yhdestä vaiheestakin tehdä pienen kirjotuksen tänne.

Mutta first things first... ainakin trampa on jo hankittu!





1 kommentti:

  1. Hienot kuvat rakennukselta. Meillä on mittava remontti menossa, ja stabiliteetti-insinööri laski, että tarvitsemme teräspalkkeja vanhoihin kattorakenteisiimme. Katto ei kuulemma ole muutoin riittävän tukeva. Onneksi tällaisia teräsrakenteita voi tilata mittatilaustyönä.
    https://www.hallipojat.com/terasrakentaminen

    VastaaPoista

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!