25 lokakuuta 2016

Siskosten Myöhäistynyt Maanantai Mietintä

Aamurutiineista, minkälainen on tyypillinen arkiaamu, entä unelma aamusi?

EMILIA

Vaikka koen itseni aamuvirkuksi, sängystä nouseminen aamuisin on niin äärettömän hanurista ettei sanotuksi saa. Herään lähes aina suoraan kun kello soi, hetken ihmettelen maailman menoa sängyn pohjalta puhelin kädessä ennen kuin nousen keittämään kahvia. Kahvin valmistumista odotan usein olkkarin sohvalla ja tuijotan seinää, tarviin aamuisin hetken hiljaisuutta ennen kuin pistän Huomenta Suomen pyörimään taustalle.

Vihaan stressaamista aamulla ja varaan 1,5 - 2,5 tuntia aamuihin ylimääräistä aikaa ennen ponnahtamista ulko-ovesta töihin. Jos joudun aamulla stressaamaan menee koko päivä pilalle, olen niin tottunut tähän järjestelyyn.

Unelmien aamu olisi sellainen, että saisin herätä meikattuna ja rikkaana omasta sängystä ilman kiirettä mihinkään (aamulla meikkaaminen on niin kauhiaa ja raskasta, silmät rähmässä yrität sutia jotain väriä naamaan - kyllä te naiset (ja miksei miehetkin) tiedätte).  Aamupalaksi saisin ehta American pancakeseja vaahterasiirapilla ja Mimosan.




MATILDA

Yleensä minulla ei ole kelloa soimassa sillä tuo lapsukainen yleensä antaa ensimmäiset aamupusut siinä kuuden jälkeen. Välillä jo viideltä, mutta joskus jos oikein onnistaa, niin vasta puoli kahdeksalta. Halailemme ja pusuttelemme vähän aikaa sängyssä kunnes pikkumies kiipeä alas sängystä. Minä/Me, eli minä ja Marko, siirrämme päämme jalkapäätyyn jotta näemme miten pikkumies töpöttelee koirien sängyille ja käy silittelemässä niitä. Zach yleensä lähtee karkuun, mutta Eddy jää nauttimaan rapsutuksista ja halailuista.

Tämän jälkeen pikkumies siirtyy pois makkarista ja silloin on pakko nousta itsekkin. Potta, vaipanvaihto ja pikkumiehelle vaatteet niskaan. Sitten hän menee olohuoneeseen leikkimään ja minä puen vaatteet ja laitan hiukset ponnarille. Sitten pientä purtavaa ja me lähdemme kohti dagista. Marko käy koirien kanssa aamulenkin jonka jälkeen hän ajelee tontille.

Minä lähden suoraan töihin kun pikkumies on luovutettu parempiin käsiin ;)
Sanoisin että tämä on sellainen "tyypillinen" aamu. Robotteja emme kuitenkaan ole joten kyllähän jokaisessa aamussa on oma twistinsä yleensä :D joskus olemme onnistuneet (pakon edessä kylläkin) hoitamaan nämä toimet alle 20 minuutissa, hehe.

Jaa, sitten piti vielä kertoa unelma aamusta. Hmm. No unelma aamuun kuuluisi ehdottomasti se että saisi nukkua niin kauan kun haluaa. Ei olisi kiirettä töihin vaan saisimme makoilla sängyssä koko perheen voimin niin kauan kuin huvittaa. Aamupalaksi olisi tuoreita mansikoita ja mehukkaita appelsiinipaloja. Eipä sen suurempia haaveita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!